Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Prva sveta pričest u Domaljevcu

E-mail Ispis PDF

Domaljevac - Nedjelja Duhova je bila u znaku poruke Evanđelja koju je Krist prenio svojim učenicima, a unijeta je u srce ovogodišnjih prvopričesnika.

Isus veli: "Mir vama!" (Iv 20, 19 -23).  Danas, nad ovom bijelom skupinom djece, razliježe se glas Isusa: "Isus im stoga ponovno reče: "Mir vama! Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas."

Devetnaest učenika, osam dječaka i jedanaest djevojčica, 4 razreda devetogodišnje škole krenulo je u bijelim haljinama od župne kuće prema župnoj crkvi.

Prije početka misnog slavlja prvopričesnici su u duhu vjere pozdravili sve prisutne recitacijom "Znam da pamtiš". U službi riječi također su sudjelovali roditelji i prvopričesnici. Nakon navještaja Evanđelja i poticajne propovijedi župnika fra Blaža, oltaru su prišli prvopričesnici, koji su zamolili sestru Jelu da upali njihove male svijeće na veliku Uskrsnu svijeću. To svjetlo sestra Jela je prinijela ostalim prvopričesnicima, koji su s upaljenim svijećama obnovili svoja krsna obećanja  U ime prvopričesnika i vjerničke zajednice molitvu vjernika su izgovorili učiteljica Nada Rukavina i sami prvopričesnici. Nakon euharistijske službe i recitacije "Procvjetala duša moja" slijedila je Pričest, koju su djeca u pobožnosti primila. Potom su sv. Pričesti pristupili njihovi roditelji, rodbina i ostali vjernici. Nakon recitacije "Sreći mojoj nema kraja" poslije pričesti i zahvale roditeljima te svečanog misnog blagoslova o blagdanu Duhova  slijedila je podjela uspomena na Prvu svetu pričest te zajedničko fotografiranje u crkvi.

Nakon toga prvopričesnici, roditelji i rodbina nastavili su zajedničko druženje u svojim obiteljima uz obiteljski stola.

Župa Domaljevac

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Prva sveta pričest u Domaljevcu