Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Primanja i obećanja Frame u Sesvetskoj Sopnici

E-mail Ispis PDF

Sesvetska Sopnica/Zagreb - Priprava mladića i djevojaka, dosadašnjih simpatizera franjevačkog Reda i franjevaca, završena je u nedjelju 7. lipnja ove godine u samostanu Školskih sestara franjevki Krista Kralja u Koštar Ivaniću, kada je u bratstvo Frame župe Sesvetska Sopnica primljeno devetero novih članova, dosadašnjih simpatizera Frame.

U nedjelju, 14. lipnja ove godine u župnoj crkvi sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici, pod geslom:"Ta u vjeri hodimo, ne u gledanju“. (2 Kor 5, 7), 31 mladih su dali svoja obećanja, u nazočnosti gostiju i članova Frame iz drugih zagrebačkih župa i okolice. Svečanom primanju i davanju obećanja u Framu prethodila je jednodnevna duhovna priprava koju su predvodili s. Ivana Džambas i duhovni asistent fra Stipo Karajica, pokušavajući mladima posvijestiti ozbiljnost koraka u koji žele zakoračiti, upoznavši ih posebno s čudesnim životom njihovog zaštitnika sv. Franje.

Nedjeljni program svečanog primanja u Framu započeo je procesijom svećenika, đakona, ministranata i framaša, a misu za mlade u 18 sati predvodio je župni vikar i duhovni asistent mjesnog bratstva fra Stipo Karajica u zajedništvu s trajnim đakonom Božidarom Hadašem i delegatima iz Područnog bratstva Zagreb Anamarijom Tomašević i Domagojem Rogina. Misno slavlje uzveličao je svojim skladnim pjevanjem župni zbor mladih „Anima una“, pod ravnanjem prof. glazbe Domagoja Brlečića.

Fra Stipo je na početku mise uputio riječi dobrodošlice svim Framašima, njihovim roditeljima, kumovima i prijateljima, a u prigodnoj propovijedi prvo je čestitao mladićima i djevojkama na hrabrosti i odlučnosti da u ovom vremenu žive Evanđelje po uzoru na svetoga Franju, a zatim ih je pozvao da budu svijetli primjer i drugoj mladeži u svim životnim pitanjima. Josip Tolić, predsjednik sopničke Frame je čitanjem imena nazočnih framaša započeo s obredom davanja obećanja. Nakon pročitanog odlomka iz evanđelja 31 mladih ove mlade župe su pojedinačnim odgovorom „Evo me“ potvrdili svoju vjeru u Isusa Krista s nadom da će ga slijediti na način kako ga je slijedio Serafski otac sveti Franjo. Framaši su iz ruku duhovnog asistenta i predsjednika Frame primili franjevački tau-križiće kao prepoznatljiv znak pripadnosti i vjernosti ovom bratstvu.

Na kraju mise župnik fra Zdravko Dadić je također u osobno ime i vjernika župljana čestitao mladim framašima na hrabrom koraku. Poručivši im da budu prepoznatljiv znak vremena u svojim obiteljima i okruženjima u kojima žive i rade. Zahvalu i čestitku u ime članova župnog OFS-a izrekao je njihov predsjednik Božidar Hadaš. Na kraju je fra Stipo Karajica zahvalio svima koji su sudjelovali u ovogodišnjoj organizaciji primanja i davanja obećanja, te pozvao sve framaše i uzvanike na prigodno druženje u mjesni Društveni dom, uz pripremljeni kulturno-zabavni program za framaše, njihove roditelje i podupiratelje.

 

Petar Stjepanović

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Primanja i obećanja Frame u Sesvetskoj Sopnici