Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


VII. nacionalno hodočašće OFS-a BiH u Kraljevoj Sutjesci

E-mail Ispis PDF

Kraljeva Sutjeska - U nedjelju 25. listopada 2015. godine organizirano je VII. Nacionalno hodočašće Franjevačkog svjetovnog reda u BiH pod geslom: „Franjo, idi i popravi moju kuću!“.

Trećoredci se već godinama okupljaju u povodu proslave bosanske kraljice Katarine Kotromanić koja je ujedno i zaštitnica svjetovnog reda Bosne Srebrene. Bog je podario predivno vrijeme a kraljevsko mjesto je bilo prepuno hodočasnika, iz mnogih krajeva BiH, kao i inozemstva.

Program je započeo u deset sati uvodnom pjesmom a sve okupljene na početku je pozdravila nacionalna ministra Matea Galić, područni ministar Željko Majdanđić i nacionalni duhovni asistent fra Danijel Rajić. Nakon toga Željko Majdanđić je održao predavanje na temu „Postati sav molitva“ prema spisima iz Franjevačkih izvora. Mladi iz Kraljeve Sutjeske zajedno sa sestrom Marijom Mlakić su izveli recital i otpjevali nekoliko pjesama u pratnji profesorice Marine Kovač.

Nakon toga postulanti iz visočkog samostana predmolili su krunicu sa nakanom za nova duhovna zvanja i opstanak našeg hrvatskog katoličkog naroda u BiH. Svečanu sv. Misu u 11 sati predvodio je fra Janko Ćuro uz koncelebraciju dvadesetak svećenika i ministriranje franjevačkih bogoslova iz Neđarića.. Misno slavlje svojim pjevanjem su obogatili članovi župnog zbora. Po završetku svetog misnog slavlja u samostanskom dvorištu održana je 16. po redu smotra folklora „Dani Kraljice Katarine“ u organizaciji Hrvatske folklorne skupine ‘Bobovac – Čatići’. Nakon zajedničkog ručka nacionalno i područno vijeće OFS-a ostalo je u bratskom druženju i radosnom raspoloženju do polaska svojim kućama.

Postulatura Bosne Srebrene

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti VII. nacionalno hodočašće OFS-a BiH u Kraljevoj Sutjesci