Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Poziv na X. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i Frame

E-mail Ispis PDF

Draga braćo duhovni asistenti i č. sestre! I ove smo godine pripremili Tečaj za duhovne asistente OFS-a i Frame, naš glavni godišnji formacijski susret, na koji su pozvani svi područni i mjesni duhovni asistenti.

Bit će to X. tečaj po redu, što nam pokazuje kontinuitet održavanja i potrebu sastajanja i razmjene iskustava, a i služi kao podsjetnik što sve obuhvaća duhovnu asistenciju u Franjevačkoj obitelji. I ovaj put će nam domaćini biti fra Ivan Matić i poslužitelji Kuće susreta Tabor u Samoboru, i to od ponedjeljka, 29. veljače do srijede, 2. ožujka 2016. godine.

Središnja tema X. tečaja bit će: „Duhovni asistent OFS-a i Frame – svjedok franjevačke karizme“. Prvoga dana željeli bismo posvetiti svoju pozornost onome što radni dokument „Kako upravljati Redom kao što je OFS na svim njegovim razinama?“ govori o duhovnoj asistenciji. Drugoga ćemo dana čuti predavanja: „Aktualnost franjevačke karizme (za redovnice, redovnike i svjetovne franjevce); „Bratstvo kao bitno obilježje franjevačke duhovnosti (na temelju dokumenata). Trećega dana nastojat ćemo ponuditi promišljanja o nekim aktualnim pitanjima i slavljima koja su pred nama, a dat ćemo i priliku mjesnim i područnim duhovnim asistentima Frame odnosno OFS-a za razmjenu iskustava, izazova i poteškoća s nacionalnim duhovnim asistentima.

Za one koji će u Kući susreta Tabor boraviti tijekom cijeloga Tečaja cijena ostaje 240,00 kuna. (Za one koji će biti samo tijekom dana cijena jednoga obroka je 20,00 kn.) Molimo da troškove boravka i sudjelovanja podmirite u tajništvu Kuće susreta kod dolaska i prijave. Podsjećamo sve da su nam provincijalke i provincijali povjerili rad s vjernicima koji žele svjedočiti i živjeti franjevačku duhovnost, pa smo stoga svi potrebni ovakvog tipa trajne formacije, koji nam pomaže da što primjerenije obavljamo povjerenu nam službu. Molimo da svoje sudjelovanje prijavite fra Krunoslavu Kocijanu (098 864572, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ) ili fra Filipu Đurđeviću (092 3346368, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ), najkasnije do nedjelje, 21. veljače 2016.

Gospodin neka blagoslovi svako Vaše nastojanje oko dobra po zagovoru Blažene Djevice Marije i svetih Asižana Franje i Klare.

 

 

fra Filip Đurđević, predsjedatelj                                  fra Krunoslav Kocijan, predsjedatelj

Konferencije nacionalnih duhovnih                          Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata Frame                                                                       asistenata OFS-a

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Poziv na X. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i Frame