Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Bend Alfa objavio novi album duhovne glazbe

E-mail Ispis PDF

Sarajevo - U nakladi FMC „Svjetlo riječi” glazbena skupina Alfa izdala je novi album duhovne glazbe pod nazivom „Pjesma za mir”.

Ovaj album predstavlja znak pažnje i zahvalnosti papi Franji za dolazak u Bosnu i Hercegovinu i poziv je svima da grade mir. Na albumu se nalazi 12 pjesama koje su aranžirali Anto Kovačić, Slavko Nedić i Branimir Jovanovac. Sniman je u studiju FMC Svjetlo riječi, miks i mastering uradio je dvojac Goran Martinac i Branimir Jovanovac, a cijeli album producirao je fra Joso Oršolić.

Glazbena skupina Alfa nastala je prije više od 25 godina u srcu Bosne, u župi sv. Ilije Proroka u Novom Šeheru, gdje je zbor djece okupljene oko tadašnjeg kapelana fra Jose Oršolića svojom pjesmom prenosio radosnu vijest na sv. misama u svojoj i drugim župama. Prvi album, Žedan kamen, snimili su 1990. uz pomoć i instrukcije poznatog glazbenika Slavka Nedića, a nedugo zatim i drugi pod nazivom Sveta noć, za koji je aranžmane uradio fra Ivan Opačak.

Godine 2013. javila se ideja da se povodom 25 godina od objavljivanja prvog albuma snimi konačno i treći, na kome bi se našle nove verzije najpjevanijih pjesama repertoara skupine Alfa, kao i neke nove skladbe nastale u međuvremenu. – Taj album upravo držite u rukama. – kažu nam iz benda Alfa te dodaju da su ispjevali pjesmu Ivanu Pavlu II., a posvetili su pjesmu i papi Franji.
– Njega smo zamolili i zahvalili mu za veliko srce i mir koji nam je svima donio svojim posjetom 2015. godine. Pjesma za mir su riječi kojima smo nazvali i svoj cjelokupni rad, album i zadaću koja se postavlja svima nama: moliti, pjevati i graditi mir. – poručuju iz benda Alfa.

Izvor: Svjetlo riječi

Trenutno se nalazite na: Karitativna djelatnost Zadnje novosti Bend Alfa objavio novi album duhovne glazbe