Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Prolazak kroz vrata milosrđa

Tolisa - U subotu 15. listopada ove godine u samostanu na Raščici, kroz vrata milosrđa crkve Uznesenja BDM, prošlo je oko sto i dvadeset vjernika hodočasnika iz šest župa Doborskog dekanata: župa Donje i Gornje Tramošnice, Turića, Gradačca, Srednje Slatine i Potočana. U pratnji svojih župnika i časnih sestara franjevki iz samostana u Gornjoj Tramošnici došli su oko 10 sati kod nas te su najprije izmolili krunicu pred Gospinim kipom koji se nalazi pred ulazom u velebnu našu tolišku crkvu.

Gvardijan i župnik fra Mario Jurić zajedno sa ostalom braćom svećenicima, fratrima pred vratima milosrđa dočekao je vjernike, braću svećenike i časne sestre. Nakon što su ušli kroz vrata milosrđa u crkvu većina hodočasnika vjernika i časnih se ispovijedalo te slavilo svetu Misu koju je predvodio gvardijan fra Mario a prigodnu propovijed uputio vl. dr. Pero Brkić. Razmatranje pred Presvetim i blagoslov s Presvetim nakon sv. Mise održao je fra Jozo Puškarić, župnik iz Donje Tramošnice!

Po izlasku iz crkve vjernici su obišli kratko samostan, samostanski muzej i knjižnicu te otišli u Orašje obići župu bl. Alojizija Stepinca! Bog bogat milosrđem neka podari blagoslov kako vjernicima tako i svećenicima i časnim sestrama iz spomenutih šest župa drage nam naše Posavine!

 

Fra Frano Oršolić

Trenutno se nalazite na: Zabava Zadnje novosti Prolazak kroz vrata milosrđa