Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Preminuo fra Mladen Perić

E-mail Ispis PDF

Plehan - Obavještavamo braću da je danas u 84. godini života, 67. godini redovništva, te 58. godini svećeništva, u bolnici u Orašju umro fra Mladen Perić, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Sveta misa zadušnica slavit će se u samostanskoj i župnoj crkvi na Plehanu u petak, 12. 8. 2016., u 12 sati. Nakon mise obavit će se ukopni obredi na mjesnom groblju.

Fra Mladen je rođen 15. 3. 1932. u mjestu Prnjavor, župa Foča. Roditelji su mu bili pokojni Stjepan i Cecilija r. Pavlović. Osnovnu školu završio je u mjestu Komarici. Franjevačku klasičnu gimnaziju završio je u Visokom 1954., a Franjevačku teologiju u Sarajevu 1959. godine.

Franjevački habit je obukao 26. 9. 1949. godine u Kraljevoj Sutjesci; prve jednostavne zavjete položio je 27. 9. 1950. godine u Kraljevoj Sutjesci. Svečane redovničke zavjete položio je u Sarajevu 8. 12. 1955. Za svećenika je zaređen u Sarajevu 25. 7. 1958. godine.

U Franjevačkoj provinciji Bosni Srebrenoj fra Mladen je obavljao sljedeće službe: župni vikar na Plehanu, u Tolisi, Potočanima, Žeravcu, Dubravama, G. Dubica i Sivši. Župnik je bio u Sivši.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine! Počivao u miru Božjem!

Trenutno se nalazite na: FMC "Svjetlo riječi" Zadnje novosti Preminuo fra Mladen Perić