Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Đakonsko ređenje trojice franjevaca Bosne Srebrene u Novom Šeheru

E-mail Ispis PDF

Novi Šeher - Na svetkovinu Krista Kralja, 22. prosinca 2015.,  na pučkom misnom slavlju u župi svetog Ilije proroka u Novom Šeheru, biskup iz Albanije također i član naše provincije, fra Hil Kabashi je trojici bogoslova franjevačke provincije Bosne Srebrene podijelio sveti red đakonata: fra Ivanu Mijatoviću, fra Bojanu Martinoviću i fra Silvanu di Benedetu.

Na samom početku euharistijskog slavlja provincijal Bosne Srebrene fra Lovro Gavran je pozdravio sve vjernike i zahvalio biskupu fra Hilu na dolasku i prihvaćanju poziva da zaredi đakone.

Svečano misno slavlje započelo je procesijom u kojoj su sudjelovali ministranti, bogoslovi, kandidati za đakone, koncelebranti i biskup fra Hil Kabashi. U koncelebraciji je uz provincijala fra Lovru Gavrana i fra Danimira Pezera, meštra bogoslova, bilo još dvadesetak svećenika iz samostanskog područja i drugih župa. Na svečanom euharistijskom slavlju je osim obitelji naših ređenika sudjelovao i veliki broj broj vjernika.

Za svečaniji ugođaj slavlja zaslužan je bio bogoslovski zbor Fra Nenad Dujić pod ravnanjem bogoslova fra Emanuela Josića. Obred đakonskog ređenja slijedio je nakon Službe riječi, a potom su zaređeni đakoni prvi put služili prateći biskupa, pripremajući oltar i dijeleći vjernicima pričest.

Nakon euharistijskog slavlja druženje je nastavljeno na svečanom ručku.

Više fotografija

Franjevačka bogoslovija

Trenutno se nalazite na: Video Zadnje novosti Đakonsko ređenje trojice franjevaca Bosne Srebrene u Novom Šeheru